GDPR & Elysee Dental

Elysee Dental – dataansvarlig og ikke databehandler
Hos Elysee Dental er vi dataansvarlig og ikke databehandler. Det betyder at det ikke er nødvendigt at have en databehandleraftale med os. Årsagen til at Elysee Dental er dataansvarlig og ikke databehandler, er at vores service ikke består i behandling af personoplysninger, men fremstilling af individuelt tilpasset medicinsk udstyr. Er du interesseret i at vide mere omkring dette, så se Datatilsynets Vejledning om dataansvarlig og databehandlere  her. Se gerne eksempel 2 i afsnit 3.1, som understøtter vores tese om at være dataansvarlig.

Send færre persondata
I henhold til GDPR anbefaler vi, at I undlader at sende os persondata som for eksempel patientens navn eller fødselsdato, men i stedet angiver et unikt identifikationsnummer bestående af tandlægens navn eller kundenummer hos Elysee Dental, samt ordrenummer (som er at finde på vores ordresedler).

Irrelevante persondata vil blive slettet ved modtagelse hos Elysee Dental, og vi registrerer kun oplysninger, som du giver om en patient hvis de er til gavn for aftalen.

Vælger i at oplyse patientens navn, vil vi dog stadig notere patientens navn i vores lokale database. Årsagen til at vi noterer patientens navn er, at vi på denne måde kan hjælpe tandlæger med at hjælpe en patient med at finde oplysninger om deres protetik (eksempelvis anvendte implantatdele). Dette scenarie kan blive aktuelt, hvis patienten har skiftet klinik og den tidligere tandklinik i mellemtiden er lukket.

Det er vigtig for os at understrege, at vi under ingen omstændigheder vil sælge persondata til tredjepart, og i forbindelse med produktion af individuelt fremstillet protetik importeret fra Kina, slettes alle persondata inden ordren sendes ud af landet.

Kliniske fotos
Mht. fremsendelse af kliniske fotos pr. mail, bedes i navngive billederne med tandlægens navn eller kundenummer hos Elysee Dental, samt ordrenummer (ordrenumre findes på ordresedlerne)

Intraorale Scannere
Hvis du behandler ordrer ved hjælp af en intraoral scanner, er leverandøren af din scanner databehandleren.

Patienterklæring = garantibevis
Fremadrettet er det særlig vigtigt, at du som tandlæge husker at udlevere patienterklæringen til patienten, da denne, udover at være lovpligtig, også fungerer som garantibevis for sagen. Identifikationsnummeret på patienterklæringen vil fremadrettet være den bedste og mest entydige måde at finde frem til en gammel sag i vores system.

Har du spørgsmål eller kommentarer til dette emne er du meget velkommen til at skrive til os på: info@elysee-dental.dk.