Søgefelt

Snorkeskinner

Ca. 40 % af alle mænd og 30 % af alle kvinder snorker. Man snorker på grund af en afslapning af musklerne i halsen. Afslapningen i svælget mindsker svælgvolumen, og dette får det bløde væv til at vibrere, når man trækker vejret. Vibrationen frembringer snorkelyden, som kan variere fra en tung vejrtrækning til en næsten øredøvende buldren, til stor gene for både den snorkende og dennes partner.

Hos 30-50 % er problemet mere end blot social snorken. Hos den gruppe er snorken desuden et symptom på søvnapnø, som i de alvorligste tilfælde kan føre til for højt blodtryk og/eller kolesterol og andre sygdomme, der kan lede til diabetes 2 (sukkersyge).

Ved søvnapnø forekommer der afbrydelser i vejrtrækningen under søvnen, som sætter kroppen i en alarmtilstand, hvilket medfører betydelig forringet søvn og resulterer i morgenhovedpine, manglende energi og udtalt træthed.

Men heldigvis kan snorken behandles – også uden kirurgisk indgreb eller brug af iltapparat, som ellers i mange år har været gængse metoder. Både snorken og søvnapnø kan i mange tilfælde afhjælpes ved at sove med en snorkeskinne, som du kan få lavet hos din tandlæge eller tandplejer.

Hos Elysee Dental får vi et aftryk af dine tænder taget af din tandlæge eller tandplejer. Udfra dette aftryk fremstiller vi en snorkeskinne specielt til dig.

Vores mest populære skinne hedder en OSS-skinne. Den er udviklet i samarbejde med flere tandlæger, Tandlægeskolen og Odense Universitetshospital, hvor den også indgår i et forskningsprojekt. Elysee Dental sponsorerer dette forskningsprojekt med en del af indtægten fra salget af OSS-skinnen.

OSS-skinnen virker ved at sørge for bedre plads i mund og svælg til vejrtrækning. Når du bruger snorkeskinnen om natten, sørger den for at holde underkæben lidt længere fremme end normalt, således at der skabes friere luftveje ned til lungerne.

Denne enkle løsning, der ikke føles ubehagelig, men hurtig bliver til en vane, kan forbedre din søvn dramatisk.

Så døjer du og dine omgivelser med snorken, vil vi gerne hjælpe!

Du skal bare nævne problemet for din tandlæge, tandplejer eller klinikassistent, så kan de ved en hurtig undersøgelse finde frem til, om du er egnet til at få en snorkeskinne.

Ring venligst til Elysee-Dental på tlf.: 73 404 404,  for oplysning om hvilke klinikker i dit område, der er uddannet i behandling med Snorkeskinne.